Herken je dit?

Het is je al eerder gelukt. Iedere ochtend kon je op de weegschaal stappen en was hij weer omlaag geschoten. Je sprong nog net niet voor je wekker je bed uit om te zien hoeveel je vandaag weer was afgevallen. Dat je overdag steeds trek had en alle etentjes uit de weg moest gaan was het waard. Taart en hapjes afstaan op verjaardagen was een moeilijk gevecht, maar dat had je er wel voor over. Want als je dit nog iets langer vol zou houden, had je eindelijk je doel bereikt.

 

Helaas ging het toch mis. Een overlijden in je familie, een week ziek thuiszitten, een vakantie naar Griekenland; iets haalde je uit dat heerlijke ritme en je kwam er nooit meer in. De kilo’s kwamen sneller terug dan ooit, en toen je eindelijk de controle weer even had was je zelfs zwaarder dan je begingewicht.

 

Je probeerde het nog wel een paar keer op te pakken, maar het is je nooit gelukt om er weer zo goed in te komen. Je valt een paar kilo af, en komt ze weer net zo hard aan. Ondertussen ben je vijf jaar verder en nog steeds niet tevreden over je gewicht.

 

Je hebt nog steeds kleren hangen uit die periode waar je ooit weer in hoopt te passen. Maar de T-shirts zitten veel te strak om je buik en armen, in jurkjes steekt je buik uit, en je favoriete broek wil je het liever helemaal niet over hebben. Dan doe je weer een afvalpoging en probeer je je na een paar weken in die broek te hijsen, maar halverwege moet je toch echt accepteren dat het hem niet gaat worden. Frustrerend, want je voelde je zó goed toen hij nog wel paste.

 

Je kent maar twee standen, alles of niets. Zo min mogelijk eten, iedere dag 10.000 stappen en een workout doen, niets meer snoepen en salades als je uit eten gaat. Maar ook al val je dan een paar kilo af, je bent de hele dag bezig met eten. De trek en alle verleidingen om je heen zorgen ervoor dat je de hele dag met eten bezig bent. “Eet ik niet te veel? Wat als ik morgen niet ben afgevallen omdat ik dit nu eet?” Het maakt je verschrikkelijk onrustig, en vroeg of laat gaat het weer mis. Alle remmen los, want het lukt je toch nooit om al die kilo’s te verliezen. Zolang je de weegschaal maar vermijdt merk je er niets van of je nu 1 koekje eet of het hele pak, tot je weer begint aan een nieuwe poging en geconfronteerd wordt met de schade.

Hoe zou het voor je zijn om dat gewicht te bereiken?

Als dat gewicht waar je nauwelijks nog van durft te dromen omdat je er allang niet meer in gelooft dat het je ooit nog gaat lukken, morgen op de weegschaal staat? Dat je vervolgens naar de spiegel loopt, jezelf bekijkt en denkt “Wauw, je ziet er goed uit!”.

En zonder de angst dat je dat gevoel en lichaam ooit weer kwijtraakt. Of zoals het bij vorige pogingen ging: De verloren kilo’s er vier keer sneller aankwamen dan dat ze eraf gingen. Wat zou het heerlijk zijn om uit eten te gaan zonder naar het menu te kijken en het gerecht met de laagste calorieën uit te zoeken, of het toetje over te slaan. Of de chocola kunnen eten tijdens ‘die tijd van de maand’ waar je zo’n zin in hebt, zonder een week later op de weegschaal te stappen met angst voor de schade die het je oplevert.

Zou het niet heerlijk zijn als je nooit meer hoeft te zoeken naar motivatie of een manier om de ‘knop om te zetten’? Als je het zonder moeite kunt volhouden, en het haast vanzelf lukt om af te vallen en op achteraf op gewicht te blijven?

Waarbij je te strakke T-shirts nu weer heerlijk zitten, en sommige zelfs te los- heel vervelend om te winkelen omdat het afvallen zo goed gaat. In plaats van iedere ochtend vechten en hijsen om je heupen in je broek te krijgen, broeken kunnen dragen die lekker zitten en waar je stiekem een beetje trots van wordt als je jezelf bewondert in de spiegel.

En dit alles zonder heel de dag maar met eten bezig te zijn. “Moeiteloos”, antwoord je wanneer de zoveelste vriendin vraagt hoe het je lukt om zoveel af te vallen en niet meer aan te komen. Want in slechts twintig weken tijd kreeg je alles wat je nodig hebt om dit gewicht de rest van je leven te behouden.

Dat is mogelijk met Gezond en Fit Online Coaching. Een 1 op 1 traject waarin ik je in 20 weken lang help om dit te bereiken.

Aan het einde van dit traject:

  • Heb je je ideale gewicht bereikt, of ben je in ieder geval veel dichter bij met al vele kilo’s verloren. En word je ’s ochtends weer enthousiast van de min op de weegschaal, terwijl je wel uit eten blijft gaan en van chips kan genieten terwijl je ’s avonds een film kijkt. En niet door een paar weken te leven op shakes of salades en daarna weer aan te komen, maar met een aanpak waarmee die kilo’s er over vijf jaar nog steeds af zijn.
  • Kun je volop genieten van je vakanties met alle etentjes die daarbij horen. Niet nadenken over het aantal calorieën in je hoofdgerecht, en genieten van de heerlijke keuzes op de dessertkaart. Geen uitgebreid plan voor de feestdagen, waarbij je stokbrood moet vermijden en aparte ‘gezonde’ gerechten voor jezelf maakt.
  • En zonder angst voor de schade na afloop, want je weet dat je jezelf moeiteloos kunt herpakken. Je bent niet meer afhankelijk van het vinden van je motivatie zodat ‘de knop weer omgaat’.
  • Trekken je T-shirts zich niet meer strak om je buik en armen, maar zitten ze nu als gegoten. En die broek… Dié broek. Hij past weer. Je was heel voorzichtig toen je het voor het eerst weer durfde te proberen. Want het zal toch niet dat je hem nu echt past? Wel dus. Je gleed er zo in. Wat zit ie fijn, en wat geeft het een zelfvertrouwen om er eindelijk weer in te passen!
  • Draait je leven niet langer om eten. Je kunt ervan genieten, maar je hoeft je niet de hele dag meer druk te maken over gezonde keuzes maken, niet te veel eten en overal nee op zeggen. Je hebt nu iets wat bij je past, en het gaat allemaal haast vanzelf.

Recensies en overwinningen

recensie
Recensie

Veelgestelde vragen

 

Waarom een intakegesprek? Kan ik ook gelijk starten?

Het intakegesprek is verplicht, zodat jij weet waar je aan begint en ik zeker ben dat je een goede match bent voor het traject.


Is Gezond en Fit Online Coaching alleen voor vrouwen?

Ja, op dit moment wel. Er zijn grote verschillen in afvallen tussen mannen en vrouwen, dus één traject voor beide zou nooit optimaal werken.

 

Wat als ik langer door wil gaan na de eerste 20 weken?

Het kan zo zijn dat je een grote transformatie doorgaat en langer nodig hebt dan 20 weken. Dat is geen enkel probleem. Je kan in overleg doorgaan met Gezond en Fit Online Coaching.

 

Ik woon in Amsterdam/ Leeuwarden/ Maastricht, kan ik me aanmelden?

Gezond en Fit Online Coaching is een online traject. De coachgesprekken doen we met videobellen via Whatsapp, en kunnen dus vanuit je slaapkamer, auto, kantoor of waar je dan ook wilt.

Ik zat erg in de alles-of-niets-mentaliteit. Ik was echt een ideaal voorbeeld van een jojo. Maar na de zoveelste teleurstelling schakelde ik Joeri’s hulp in.

Ik leerde mijn eetbuien aanpakken, mezelf te herpakken, en hoe ik in een goede flow kon raken. Zelfs tijdens drie hele zware maanden lukte het me op stabiel te blijven. Dat was moeilijk, maar de coachgesprekken gaven me telkens nieuwe inzichten en motivatie.

Ik raad het iedereen aan die blijvend wil afvallen. Je krijgt enorm waardevolle handvatten om vol te houden, en niet terug te vallen in je oude gedrag.

Hanneke Scheele

Gezond en Fit Online Coaching

Elke keer begon ik vol goede moed met afvallen. Maar zodra het resultaat tegenviel, viel ik weer terug in m’n oude gewoontes. Ondanks dat ik veel diëtisten heb gehad, lukte het me niet. Ik wist wel ongeveer hoe je moest afvallen, maar tussen weten en doen zit een groot verschil.

Bij m’n vorige diëtisten ging het telkens mis tussen de spreekuren door. Maar bij Joeri kan ik ook tussen de coachgesprekken door terecht. En dat is precies wanneer ik iemand nodig heb. Normaal ging ik eten als ik het moeilijk had, nu klop ik bij hem aan.

Nu heb ik veel meer energie, heb ik geen last meer van gedachteloos snoepen en ben ik actiever dan ooit.

Foto Iris

Iris Rutte

Gezond en Fit Online Coaching

Een aantal onderdelen uit het coachingstraject

  • Iedere twee weken een coachgesprek mét tussentijds contact. Zodat we niet alleen mooie doelen stellen, maar je ook de stok achter de deur hebt om ze te bereiken.
  • Een voedingsadvies op maat, met tips en oefeningen om het toe te passen. Waarmee je niet alleen blijvend afvalt, maar tegelijkertijd je relatie met voeding verbetert.
  • Toegang tot m’n Fitness en Food apps, waarin je je workouts ontvangt, voeding kunt bijhouden en je voortgang kunt invoeren. Eenvoudig en praktisch, zodat het je weinig tijd en moeite kost.
  • Persoonlijke workouts die aansluiten bij je doelen én voorkeuren, zodat je met plezier kunt sporten.
  • Onbeperkte toegang tot mijn kennis en ervaring via Whatsapp, zodat je geen twee weken hoeft te wachten om je vragen te stellen.