Je eet te weinig

Volgens mij kan ik het kort houden vandaag. We gaan het hebben over een van de meest gemaakte fouten bij vrouwen met overgewicht die willen afvallen.

 

Te weinig eten

 

En nee, ik heb het niet over een spaarstand of overlevingsmodus. Die bestaat niet. Niet zoals jij misschien denkt dat het zou werken tenminste.

 

Als je heel weinig eet val je af, en snel ook. Anders zou verhongeren niet bestaan.

 

Nee als ik het heb over te weinig eten, dan is dat consequent.

 

Ik heb het over dat vaste patroon van doordeweeks heel weinig eten, en in het weekend ontbijten met zes croissantjes met chocopasta. En dat is dan de gezondste maaltijd van de dag.

 

Of overdag heel ‘gezond’ eten, en ’s avonds de controle verliezen met een pak koekjes wat je deelt met je partner, die er in werkelijkheid misschien twee van eet.

 

Het is het proberen van heel weinig te eten, en vervolgens overeten.

 

Hopelijk doe je het niet eens expres.

 

Het kan zijn dat je geen calorieën telt en op gevoel gezond probeert te eten. Het probleem met die producten die je als gezond bestempelt, is dat ze vaak laag in calorieën zijn. Terwijl je voor je gevoel veel eet, grotere porties, krijg je eigenlijk veel te weinig binnen. Salades, stamppot, smoothies, shakes, enzovoort.

 

En dan kom je jezelf tegen aan het einde van de dag.

 

Of, en die vind ik altijd heel interessant,

 

Je voeding bijhouden in een app met 1400 kcal per dag. Maar in het weekend niet meer bijhouden.

 

Vervolgens tegen mij zeggen “als ik meer dan 1400 kcal eet, dan kom ik aan”

 

Nee… Die 1400 is het probleem niet voor je gewicht. Wat gebeurt er echt in het weekend? Wanneer je je kop in het zand steekt en niet geconfronteerd wil worden met wat je eet, en hoe slecht deze aanpak werkt?

 

Dat gaat al snel over 3000 kcal op vrijdag, zaterdag en zondag. Ik zal je de rekensom besparen, maar dat komt neer op gemiddeld 2100 kcal per dag over de hele week.

 

Die zogenaamde 1400 kcal is net genoeg om niet aan te komen zeg je, maar in werkelijkheid eet je 2100 kcal per dag en dáár blijf je stabiel op. Dan is er ineens een stuk meer speling om eventueel te verlagen om af te vallen. Vaak niet eens nodig.

 

Wanneer je omschakeld van uithongeren en bingeweekenden of avonden, naar een consequent eetpatroon waar 7 dagen grotendeels gelijk zijn,

 

Krijg je de energie om de hele dag door actief te zijn, meer beweging dus.

Minder trek, waardoor je met veel minder moeite nee zegt tegen traktaties en de paaseitjes die alweer op tafel staan.

En een veel gezondere relatie met voeding, wat voor veel van jullie uiteindelijk het doel is.

 

Op m’n website kun je heel eenvoudig je calorieëndoel berekenen. 

 

Bereken het, pas het toe, óók in het weekend,

 

En afvallen wordt ineens zoveel eenvoudiger.

 

“Huh, mag ik ZO veel eten!?”

 

Ja.

 

Klik hier om je calorieën te berekenen.

Download m'n E-book: Drie gouden tips om blijvend af te vallen

De drie tips waarmee je de basis leert achter het succes van al m’n cliënten. Of je nu tien kilo wil afvallen om weer in je favoriete broek te passen, of de energie wil om achter je kinderen aan te rennen. Daarbij ontvang je iedere dinsdag m’n nieuwsbrief met nog veel meer van dit soort tips. Blij met het e-book? Dan zul je houden van de mails.

[mc4wp_form id="2895"]